Direktlänk till inlägg 7 april 2014

Dokumention - Båt

Av hitochdit - 7 april 2014 12:39

25/3 Vi fick en plåtburk av matsalen idag och och vi gick upp till träslöjden för att klippa isär den för att senare kunna montera om den. Vi har också jobbat mycket på hjulen. Burken vi hittade har vi klippt isär till remsor som vi nu har klippt till mindre bitar som senare ska vara på hjulen. 


27/3 Vi börjar använda frigolit båten istället för vi märker att metallbåten kommer ta alldeles för lång tid att fixa. Vi har fortsatt med hjulen och nu behöver vi bara borra igenom dem så är de klara.


31/3 Vi har målat båten blå. Vi satt fast tejp där vi inte skulle måla så vi inte skulle ha målat där det inte skulle va målat. 


1/4 Vi gick till träslöjden för att göra hål i hjulen, fixa plåtplattan och göra en krok som vi ska fästa gummibandet. 


2/4 Den blåa färgen på båten var inte vattenfast så vi lät båten ligga i vatten så färgen gick av. Vi gick ner till bilden för att fråga om vi kunde få låna vattenfast färg men bildläraren hade inget. Vi limmade lite på hjulen så dom iallafall är klara. Vi klippte till hjulen också så nu är dom klara.


3/4 Vi gick upp till träslöjden igen men vi frågade om vattenfast färg men läraren var inte där så vi måste gå tillbaka nästa vecka. Vi har börjat med att limmat ihop båten. Vi limmade fast ett hjul först och sen efter vi hade satt pinnen där den ska sitta, så limmade vi fast det andra hjulet. Vi testkörde båten och även med hjulen så blev det inte så stor tyngd. 


7/4 idag har vi gjort om lite på hjulen förbvi hade satt dom så båten åker bakåt, vi testade även båten och den funkade bra och åkte fortare än vi trodde. Vi försökte ta bort färgen som lossnar när båten är i vattnet eftersom färgen inte va vattenfast. 


8/4 idag har vi gjort klart allt som ska vara på hjulen och fixat alla detaljer på båten. Vi testade köra den i vattnet och den har för lite fart så den åker för kort, vi ska fixa så den får mer fart och åker hela banan innan den stannar. Vi fick låna vattenfast färg av träslöjden. Men man fick inte måla inomhus så vi fick ställa oss ute och måla. Vi fick inte gå in med båten inomhus efter vi hade målat den men det löste sig med att träslöjdläraren sa att det gick bra att gå in om vi gick fort och skyndade oss att sätta iväg den i dragskåpet. Färgen måste låtas torkas tills imorgon.


Dagen innan tävlingen: 


Vi är klar med båten men måste sätta på gummibandet och låta den testköra. Förhoppnings vis så håller färgen och att båten kör bra. 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av hitochdit - 10 april 2014 13:03

Det var en ganska jämn match mot två andra lag från olika skolor, vi slutade som tvåa så vi kom tyvär inte vidare till den slutgiltiga finalen. Vi fick välja ut tre personer som skulle representera haga skolan, vi valde en tjej och två killar. (vi är...

Av hitochdit - 10 april 2014 10:11

Just nu sitter hela klassen och lyssnar på olika föreläsningar , vi har fått våra scheman och alla är taggade! ...

Av hitochdit - 8 april 2014 16:15

                Här är några bilder från allas arbeten men mest på bygget. ...

Av hitochdit - 8 april 2014 14:01

Anledningen till att vi är med i den här tävlingen är för att vissa delar av den ingår i Lgr11, vi tänkte skriva upp några punkter inom Lgr11 som våran klass har jobbat med. ○  Tekniska läsningar inom kommunikations- och informationsteknik fö...

Av hitochdit - 8 april 2014 13:53

Fordon: Båt   Gruppmedlemmar:Joel, Anna, Alice, Elin, Hugo, Alexander    Uppgift att klara av: Bygga en båt av aliminium och att få den över mållinjen. Den ska kunna åka 60 cm utan att vi puttar på. Den ska gå med hjälp av gummiband.    S...

Presentation

Hejsan! Vi är 4 tjejer som har gjort denna blogg som är baserad på vår loggbok till teknikåttan. :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards